Как да почистите септична яма от замърсяване?

Ефективен начин за справяне с блокажите са препаратите, които съдържат бактерии. Те се добавят в септичната яма, където се разлагат фекалните и битови отпадъци.

Химико-биологиченият метод на почистване на септичната яма ще помогнат за ускоряването на процеса за ферментация на отпадъчните води, предотвратяват утаяването на плътна утайка на дъното на септичната яма и унищожават неприятната миризма. Бактериите правят така, така че септичната яма да не се затлачи. Ако използвате препарати, които съдържат бактерии, септичната яма ще се изпомпва много по-рядко.

Кой метод е подходящ за Вас зависи до голяма степен от модела на Вашата автономна канализационна система. Разбира се, методите могат да се комбинират.

Ако Ви е трудно да изберете метод за почистване или искате да получите съвет за избор на септична яма, обадете ни се, ние ще помогнем.

За да поддържате канализационната система в добре работещо състояние за дълго време и да получите ефективен резултат от пречистването на отпадъчните води, e препоръчително да спазвате следните правила:

За процедурата по почистване ще Ви е необходима вакуумна помпа, използвана в канализационните камиони. Процедурата се извършва с помощта на специални дюзи в капака на конструкцията.

В някои автономни септични ями утайката се отстранява автоматично. Има специални резервоари, където утайката се премества с помощта на филтри, помпи и тръби. Почиствайте този резервоар навреме.

Как правилно и колко често да изпомпвате утайки, гравитационно утаяване

Специални фирми се занимават с изпомпването на септичните ями. Работата по септичните ями се основава на гравитационно утаяване и биологична филтрация. Септичните ями могат да се изпомпват по различни начини. Най-разпространеният и най-лесният е използване на услугите на фирма, занимаваща се с такъв род специфични дейности.

Още за нашите услуги можете да прочетете тук.

Професионално почистване на септични ями
Почистване на септични ями с професионална техникаПрофесионална техника оборудвана с вакумна помпа и обемен резервоар.Премахване на сложни и стари отлагания.Събиране на утайка от голяма дълбочина.
Предимства на професионалното почистванеИзготвяне на диагностика. Извършване на необходимите действия, според техническите разпоредби. Качествено почистване и извозване на отпадъците.
Възможност за самостоятелно почистване на септичната ямаМоже и сами да почистите септичната си яма. За целта ще са ви е необходим специален комплект. Тази дейност не е особено приятна и бихте получили по-добри резултати при използването на професионални услуги.