Пролетно измиване на улиците е важен етап от почистването на града след приключването на зимния сезон. Ежегодното почистване на улиците в много градове по света стартира.

Необходимо е процесът да се започне колкото може по-рано, с оглед на добрата метеорологична обстановка, да се започне почистването и пролетното измиването на улиците след зимата от замърсяване, – това отбелязва губернаторът на град Санкт-Петербург, в Русия.

За да не се провокира образуването на замръзване, на лед, мокрото почистване, пролетното измиване на улиците се извършва изключително през деня, когато температурата на въздуха е много по-висока от нулата.

121 автомобила са били изпратени за борба с наносите и праха по пътното платно през месец април в този град. Тротоарите се почистват от 100 автомобила. Това са машини за поливане и прахосмукачки. Около 180 специалисти мият пътища, огради и стълбове с помощта на резервоари и маркучи.

От 1 април в Санкт Петербург е започнал месецът на подобряването, на почистването, на пролетното измиване на улиците. Комуналните служби са започнали масово и мащабно почистване на градските пространства.

Пролетно почистване, улично миене след зимата

Преминахме към по-топло време и начало на цъфтеж на цветята, които са навсякъде около нас. Заедно с това започнаха и сезонните алергии. Ако усещате да получавате сърбеж, кихате и Ви гъделичка в носоглътката, то пролетното почистване и пролетното миене на улиците идва точно навреме.

Пролетта напомня, че е време да се активираме и да действаме, налице е необходимостта от почистване и пролетно миене на улиците и точно тук се намесват професионалните екипи за почистване.

Топ пет предимства на пролетно измиване на улиците

1. Измиваме всички полени

Всички тези красиви пролетни цъфтежи означават приток на цветен прашец. Поленът може не само да причини неприятни усещания за хората с  алергии, но също така може да причини значителни щети на боята на Вашия автомобил. Този светло жълт прах е не само лепкав, но и силно кисел. И когато към сместа се добавят пролетни дъждове, се активира киселинността на полените и с течение на времето боята на Вашия автомобил ще започне да се променя, влошава.

За щастие, пролетното метене и миене на улицата помага за почистването на цветния прашец, това е  супер за хора с алергични ринити. Както и помага да се запазят боите на колите непокътнати.