Правилно почистваната и поддържана септична система гарантира години надеждна работа, докато занемарената септична яма би могла да ви причини доста главоболия, като да замърси дома ви, земята ви и дори съседните площи. В статията сме отделили внимание на няколко причини за това колко е важно редовно почистване на септичната яма.

Почистване на септичната яма – риск за всички

Както вече споменахме, занемарената септична инсталация е риск не само за вас, но и за вашите съседи и дори околната среда. Нечистотии биха могли да замърсят околни реки, езера, кладенци и места за почивка. Това от своя страна застрашава най-много хората и животните, диви и питомни в замърсените райони. При един такъв инцидент, неминуемо биха ви били наложени финансови глоби от държавата. Което би могло и да намали пазарната цена на вашия имот, ако имате планове за продажба.

Не рискувайте това да се случи и поне веднъж на две години си насрочвайте почистване на септичната система.

Уверете се, че се почиства от професионалисти

Както с много други неща, понякога е най-добре да се доверим на професионалистите. И това важи с най-голяма сила за септичните ями. Въпреки че обикновен човек би могъл да направи предварителна оценка на база дебелината на отделни слоеве натрупано замърсяване по стените на резервоара. И да определи сравнително правилно кога да се почиства системата. Самото почистване и поддръжка би трябвало да се поеме от професионалисти. За да се избегне високия риск от повреди в инсталацията или наранявания.

Ако по някаква причина обаче не желаете да се възползвате от техните у

слуги и се заемете с тази работа сами, не е желателно и обикновено не се практикува третирането на септичния резервоар с дезинфектиращ препарат. Тъй като такива препарати имат по-скоро вредно въздействие върху полезните бактерии, които помагат при цялостната работа на септичната система.

Професионалните фирми за разлика от вас, разполагат със специализираното оборудване, знания и практика при почистването и ремонтиране на септични инсталации.

Почистване на септичната яма – значение  Неправилно поддържаната септична яма е риск за вас и околните. Може да замърси околни води и места за отдих. Подобни инциденти са предпоставка за налагане на глоби от страна на държавата.  
Ползи от почистване на септична яма  Безпроблемна и надеждна работа на септичната яма.  Предпазване на здравето на вашето семейство.  Превенция на евентуални изтичания и контакт с подземни водни резервоари. 
Почистване на септична яма от vodonoska.com Разполагаме с нова, надеждна техника за почистване на септични ями. Отлично обученият ни персонал е предпоставка за високо качество на услугата. Мобилен екип на Vodonoska.com ще Ви посети на адрес и ще извърши отводняването на вашата яма.  
Контакти  Свържете се с нас на телефон 0878 777 807. Пишете ни на office@vodonoska.com­. Бързина на реакция след обаждането Ви до няколко часа.