Почистване на септични ями за област Бургас (град Бургас, Сарафово, Поморие, Ахелой, Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените, Крайморие, Черноморец, Созопол) на конкурентни цени. Екипът на vodonoska.com предлага услугата по изпомпване на септични контейнери със собствена специализирана техника. Необходимост от редовно машинно почистване имат хиляди имоти в България. Особено в летния сезон. Обадете ни се!

Почистване на септични ями Бургас

Какво трябва да се знае за почистването на септичните ями?

При активно ползване септичните ями трябва да се почистват всяка година. В процеса на отстраняване на утайката се оставят приблизително 20% от утайката, за да се запазят бактериите, които участват във ферментацията. Ако премахнете напълно цялата утайка, това ще отнеме време, докато се образуват нови бактерии, които да могат да обработват новопостъпилите отпадъчни води.

Ако монтажът и използването на биосептика са извършени правилно, тогава няма да е необходимо редовното почистване на тръбопроводите. И само в случай на запушване ще се наложи да прибегнете до този процес.

Ако дължината на канализационния тръбопровод е повече от 5 метра и освен това, има и завои, тогава е необходимо да оборудвате наблюдателен кладенец. С него ще можете да проверявате състоянието на тръбитекакто и да ги почиствате.

Методи за почистването на септична яма

Съществуват 3 метода за почистване на септична яма:

1 Химическо почистване.

2 Механично.

3 Биологично.

За бетонни септични ями се използват химикали, които съдържат киселини и основи. Те са в състояние да разтварят отлагания по стените и дъното на контейнера. Трябва да се използват с изключително внимание, тъй като ако попаднат в земята, могат да замърсят и отровят околната среда, да навредят на животните, растенията и хората.

Този метод не трябва да бъде използван, ако системата е оборудвана с биофилтър и има бактерии, които обработват органични вещества.

Почистване на септичните ями Бургас

Механичен метод – използване на помпена станция за изпомпване на отпадъци.

Утайките се отстраняват от стените и дъното с твърди четки или други инструменти. След това резервоарът се изплаква с вода за отстраняване на дребните частици и след това водата се изпомпва.

Биологичното почистване включва използването на специални бактерии, които рециклират отпадъците и предотвратяват образуването на утайки и натрупване. Те се добавят в камерата на септичната яма, където се случва разлагането на мазнините и фекалиите.

Бактериите ускоряват процеса на рециклиране. Важно е да се знае, че те не взаимодействат с манган и хлор.

За да разпознаете, че септичната яма се нуждае от почистване, трябва да отворите инспекционния люк и да прецените ситуацията с невъоръжено око. Ако видите, че прекалено много тиня се е залепила по стените и контейнерът се пълни много бързо, това означава, че е належащо да почистите. Честотата на почистване на септичната яма зависи от:

За разлика от изгребната яма, която трябва да се почиства през няколко месеца, септична яма с добре работещи бактерии се нуждае от такава поддръжка много по – рядко.