Съвети при отпушване на мивки

  1. Почистване с метален кабел

Можете да поръчате услуга на водопроводчик за почистване на канализацията с помощта на водопроводен кабел или да се опитате да направите почистването сами. Кабел с всякаква дължина можете да  закупите в магазин. До този радикален метод за почистване на тръбите се прибягва, ако предишните методи за отпушване не са дали желания резултат.

Водопроводният кабел е стоманена спирала с четка от единия край и дръжка за превъртане на кабела по оста в другия край. Краят с четката се вкарва в канализационната тръба и започва постепенно въртене и прокарване навътре на кабела. Ако по пътя се срещне съпротивление, трябва да завъртите кабела, докато преодолеете препятствието. Най-вероятно това е самото запушване.

Важно е да споменем, че почистването на канализацията с кабел е доста неприятна процедура. Трябва да се подготвите за лошата миризма, както и мръсния под (кабелът ще бъде много замърсен, при изваждането му). Също така, за този метод трябва да имате основни водопроводни умения: по-ефективно е да почистите тръбата, след като предварително сте отделили сифона от нея.

5. Съвети при отпушване на мивки. Професионално почистване

Може да се случи така, че дори кабелът да не е в състояние да помогне, да се справи със запушването. В такива случаи се налага да потърсите помощта на майстор-професионалист, който да почисти канализационната система, използвайки най-ефективния метод – хидродинамичен.

Професионалното почистване се извършва с помощта на специална машина, която подава вода в канализацията с много високо налягане. Нито една образувала се тапа няма да издържи на това налягане и ще бъде разбита. Методът е ефективен при чести запушвания, както и в случаите, когато канализационната система е стара и няма да бъде подменена в близко бъдеще.

Вие можете  да поръчате ВиК услуги за стандартно и хидродинамично почистване на канализацията бързо, на нормални цени и с гаранция. Убедете се, че при Вас ще дойде компетентен професионалист, който бързо и успешно ще реши проблема и ще отпуши канализацията.