За какво се използват водоноските

Водоноските са специализирани превозни средства, оборудвани с големи резервоари в задната част за транспортиране на вода и контролирани пръскащи дюзи за разпределянето й – са позната гледка в различни сектори като гражданско строителство, минно дело, земеделие и борба с пожарите.

Предимствата, които предлагат чрез транспортиране и изплащане както на питейна, така и на рециклирана вода, също могат да бъдат използвани за различни цели. Разгледайте основните случай при които се поръчва водоноска:

1: Контрол на праха

Строителните и минните обекти вдигат много прах, който би попречил на напредъка без водни камиони с резервоари от 2000-4000 галона, които уплътняват праха много ефективно, като следват оборудване за сортиране, което изравнява и подготвя почвата за работа.

Прашните работни площадки не само забавят работата, но увеличават рисковете за здравето като дразнене на очите и белите дробове, бронхит, астма и сърдечни заболявания. Чрез овлажняване на праха водоноските го отстраняват от въздуха, който дишат миньорите и строителните работници.

2: Пожарогасение

Водоноските са особено полезни в отдалечени, селски райони, където няма пожарни хидранти, които да помогнат за гасенето на пожари. Тези камиони транспортират вода, необходима на пожарникарите не само за овладяване на пожари, но и за овлажняване на застрашените от пожар зони, които е вероятно да бъдат погълнати от пожара.

3: Уплътняване на почвата

Почвата трябва да бъде уплътнена, за да се създаде равна и равна земя на строителните площадки, така че сградите, пътищата, мостовете и т.н. да могат да се строят безопасно. Когато почвата се уплътнява с тежки уплътняващи инструменти като валяци. Tрамбовки и вибрационни плочи, въздушният компонент се отстранява от почвата, като същевременно се запазва водното съдържание непокътнато.

Твърде много вода ще направи земята кална и нестабилна. Твърде малко вода също няма да позволи на сухите частици почва да се прилепят една към друга. Водоноските не само осигуряват преносим и готов водоизточник на строителните площадки. Но също така осигуряват точното количество течност за поддържане на добро съотношение вода към почва за създаване на силно и стабилно уплътняване.

4: Земеделие

Селскостопанският сектор започна да използва водоноските още преди години, най-вече при тежки суши. Когато дъждовете спрат, тези камиони превозват рециклирана вода до засегнатите земеделски земи. Така че напояването да може да продължи и както реколтата. Така и добитъкът могат да бъдат спасени.

Можете да разберете повече по темата „За какво служат водоноски?“ тук.

За отпушване на канали, прочетете тук!

Водоноска – предназначениеПредназначението на водоноските е да доставят вода за промишлени дейности. Те представляват удобно решение на транспортиране и разпределяне на вода. Водоноските имат специално проектирани резервоари за съхранениена големи обеми течности.
Наем на водоноскаВодоноските могат да бъдат наемане за периоди от ден до месец. Ако имате нужда от камион за временен проект водоноските са идеално решение. Хора в минната и строителната промишленост могат да се възползват от приложението на водоноските.
Капацитет на водоноскаКапацитета на водоската, която наемате ще трябва да съответства на мащаба на вашия проект. Друг фактор може да бъде времетраенето на проекта. Предлагаме модели от 500, 2000 и 4000 галона.
Наем на водоноска от vodonoska.comСвържете се с нас на телефон 0878 777 807. Пишете ни на office@vodonoska.com. Бързина на реакция след обаждането Ви до няколко часа.