Миризма от канализацията

Навярно всеки е запознат с такова явление като наличието на неприятна, характерна миризма в стаята, излъчвана от канализационната система. Това може да се случи няколко години след подмяната на тръбите, а може и веднага след инсталирането.

Причината обаче може да се крие не само в неправилния монтаж на канализационната система, но и в качеството на сифоните, връзките и съединенията. Също така, миризмата може да бъде причинена от запушвания на канализацията. Във всеки случай, за да се установи точната причина, трябва да се извърши щателна проверка на тръбопровода, сифона и отделните участъци от системата.

В зависимост от това, какво ще покаже проверката, ще бъде извършена работа, т.е. отпушване, почистване, подмяна на тръби, сифон, отстраняване на воден уплътнител и отстраняване на други нередности в работата на системата.

Нека разгледаме по-отблизо причините за това неприятно явление, как да открием източника на проблема ​​и какви мерки да предприемем във всеки отделен случай.

Проверка на канализационната система

И така, за да намерите източника на миризма на канализацията, трябва внимателно да проучите канализационната система. В процеса на работа трябва внимателно да инспектирате водопроводните съединения, самите канализационни тръби, фугите и връзките за течове. Често именно този тип неизправност е причината да се появи неприятна миризма.

Причината за неприятната миризма от канализацията е запушена канализация.

Един от факторите за образуването на характерна миризма е запушване на канализационния щранг, разположен под помещението. Често това явление е придружено и от характерно бълбукане, излъчвано от системата. Качественото почистване на канализационната система може да елиминира, както миризма, така и характерните звуци.

Нарушения при монтажа

Друга доста често срещана причина са нарушенията при монтажа на тръбите. Неспазването на правилата и нарушаването на установените норми може да доведе до разпространение на характерна миризма на „канализация“ в стаята. В зависимост от мащаба на нарушението, то може да бъде отстранено чрез подмяна на отделни тръбни участъци или на целия тръбопровод.