отпушване на канали

Запушен канал: 6 лесни действия за отстраняване на проблема и отпушване на канали.

Отпушване на канали – тел.: 0878 777 807. Първа помощ тук!

Напълно възможно е, за да прочистите замърсяването на мивката Ви в кухнята, да са достатъчни следните лесни и абсолютно безвредни за всички видове тръби действия.

Телефон за отпушване на канали: 0878 777 807Бърза реакция до няколко часа! Фирмата покрива всички квартали в Столицата, когато става дума за запушен канал, сифон, мивка или шахта.
Причини за запушването на каналаПричинителите могат да бъдат най-различни, като сред основните са вещества, които са трудно разтворими или изобщо не са податливи на разтваряне.
Химията може да причини запушване на каналаПерилните препарати и козметиката за баня също могат да причинят запушване на канала. Преминете към машинно почистване на канала.
Мазнини и отпушване на каналиМалки количества мазнини се натрупват постепенно при миенето на чинии и други съдове. Мазнините на свой ред привличат и задържат частици отпадъци и каналът трябва да бъде отпушен.
Човешка намеса и нужда от отпушване на каналаДруги причинители са косми и влакна от дрехи. Понякога попадат и други дребни боклуци. Ето защо е нужно машинно отпушване на канала.
Видове запушванияВидът на запушването до голяма степен зависи от вида на отходните тръби, тяхната форма, дебелина, възраст и наклон. Запушването се образува най-лесно на местата, където има завои, чупки и преходи на тръба в тръба. 

1. Отпушване на канали с вряла вода

отпушване на канализация София

Това е нещо като първа помощ при запушени канализации и често е напълно достатъчно да се отстрани проблемът. Ако тръбите са стоманени, изливаме в канала около 1 литър вряла вода и изчакваме 20 минути. За да прочистим пластмасовите тръби, просто трябва да пуснем горещата вода от крана отново за около 20 минути (температурата на водата да не е по-висока от 60 градуса). Ако запушването не е много плътно, ще се излее в канализацията. Проверяваме резултата като пуснем малка струя вода. Няма достатъчно добър резултат? Пробваме с друго действие за отпушване на канала.

2. Отпушване на канали и тръби с бутало

Плътно запушваме всички отвори на мивката с мокър плат, за да спрем преминаването на въздух и за да осигурим хидравличен стълб. Притискаме буталото силно към мястото на излива, след което рязко го изтегляме към себе си. Повтаряме тези действия няколко пъти, за да разбием задръстването на малки части. Проверяваме резултата като пуснем малка струя вода. Пускаме поток гореща вода за няколко минути, за да може замърсяването от нашия запушен канал да изтече успешно в канализацията.

Идея: Ако нямате под ръка бутало и замърсяването не е тежко, можем да използваме чаша за вода и хавлиена кърпа. Действията са същите: притискаме към канала – рязко издърпваме. Ако имате две мивки една до друга, ще са Ви нужни два вендуза, които да използвате едновременно. Докато прочиствате едната мивка, следва да затворите изтичането и на другата мивка. Това ще създаде голяма сила на всмукване. Ако не разполагате с второ бутало, тогава затворете канала с влажна кърпа и го притиснете с ръка.

3. Прочистване на тръбите в кухнята от мазнини с помощта на сода и сол.

Замърсяване и запушване често се случва от образуването на изобилие от втвърдила се мазнина по тръбите. В този случай за отстраняване на проблема ще помогнат обикновените сол и сода.

Половин чаша сол и 1 чаша сода разтваряме в една чаша вода, изливаме сместа в канала на мивката и чакаме 5-10 минути.  С помощта на бутало действаме, както е описано по-горе (2) за отпушване на канала. Задължително промиваме тръбите с поток гореща вода за добро отпушване на канала.

отпушване на канали на тръби и канали в кухнята

4. Отшушване на канали. Отстраняване на замърсяването с оцет и сода.

Това е още един домашен начин на почистване на тръбите в кухнята – с оцет и сода. Получава се силна пяна, образувана в резултат на химична реакция на тези съставки, която ще разтвори замъсяването.

Изсипете в канала на мивката 150 гр.сода, отгоре изсипете същото количество 9%-ен оцет. Запушете отвора с тапа, за да не излиза пяната. Изчакайте две минути, след което пуснете с пулна сила горещата вода – това ще помогне допълнително да се пробие запушването.

5. Ако у дома няма сода, можете да използвате Алка-Зелцер за отпушване на канали

Той също може да прочисти средно запушен сифон. Тук има още един плюс – неприятната миризма от мивката ще изчезне.

Пуснете в канала 2 хапчета Алка-Зелцер и залейте с една чаша 9%ен оцет. След 2 минути пуснете гореща вода с пълна сила.

 6. Има начин да изчистите запушен канал с помощта на прахосмукачката.

Ако имате такава с функция издухване, супер! Обърнете тръбата на прахосмукачката с парче плат така, че плътно да затвори отвора на канала. Силният въздушен поток от прахосмукачката ще прокара запушеното. Ефективен начин за почистване на канали!

Когато домашните средства не помагат и проблемът не е решен

Това означава, че запушването е голямо и плътно. Не бързайте да викате водопроводчик или да разбивате сифона. Използвайте химични средства, продават се в магазините или пък използвайте санитарен технически прът за отпушване на канали.

изчистване на запушен канал с помощта на прахосмукачка

7. Каналочистачка при запушване (отпушване на канали машинен способ)

Санитарният технически прът (каналочистачка) е металическо приспособление с дълга и гъвкава дръжка (можете да го купите в магазините). Този метод е ефикасен за метални тръби. За пластмасови не е подходящ, има риск да се повредят от механичен натиск при отпушване на канала.

Каналочистачката се вкарва в тръбата и се навива. Можете да решите дали движенията да бъдат навътре или навън. Периодически сипвайте вода в мивката, за да може потокът вода да измива освободеното запушване. Пуснете гореща вода за няколко минути, за да се изтекат всички останали замърсявания.

Подсказка: Ако нямате каналочистачка, за отпушване на канали можете да използвате обикновена метална закачалка. Завийте я на единия край и третирайте Вашия канал.

За услуга по отпушване на канали в жк Люлин – вижте тук!

Запушен канал в кухнята или банята?

отпушване на канали София

Когато използването на вакуум или химическите препаратите не Ви помагат, може би имате по-сериозен проблем като запушен канал. Канализационната линия е основната тръба и пътната артерия за всички водопроводни системи във вашия имот. Ако тя се запуши, могат да възникнат много по-големи проблеми. И така, какви са някои предупредителни знаци, че вашата канализационна линия е запушена?

Отпушете канала си със съвети от експерти

Имате ли запушен канал? Излизат ли лоши миризми от тръбите? Бавно ли се оттича водата? Тогава сте попаднали на правилното място. В тази статия ще споделим най-добрите съвети от експертите как да отпушите канал. Ние дори ще добавим някои допълнителни съвети, за да Ви помогнем да предотвратите появата на запушвания и запушвания в бъдеще.

Отшушване на канали у дома

Запушените канали са един от най-често срещаните проблеми, с които се борят собствениците на жилища, но отпушването на запушен канал не трябва да Ви плаши. Всъщност има редица супер прости решения, които ще възстановят водния поток и функционирането на вашите канали за нула време. Следвайте нашите експертни предложения и поддържайте канализацията свободно течаща и оптимално функционираща.

Отпушване на канала със сол

Наред с многобройните си приложения в кухнята, солта може да се използва и като естествено и нетоксично средство за отпушване на канализацията. Солта е чудесна почистваща съставка поради своите абразивни и антисептични свойства. За да отпушите канала си със сол, просто направете разтвор 50/50 от сол и вода, загрейте почти до точката на кипене и след това излейте солената вода в канала. Повторете това няколко пъти и след това изплакнете канала с хладка вода. Да се ​​научите как да отпушите канал със сол е изключително лесно и не изисква ходене до магазина за различни съставки.

Как да отпушите канализация, в която има косми

Космите са една от най-честите причини за запушване на канализацията и също така могат да бъдат едно от най-неприятните неща за отстраняване. Въпреки това, като експерти по запушени канали, ние открихме, че най-добрият начин за отпушване на канал, в който има косми, е да използвате дренажна змия. Тези малки инструменти са много достъпни и лесен начин за отпушване на вашите канали у дома.

Просто поставете дренажната змия в каналите, като я завъртите, и след това закачете косата, за да я издърпате. Отпушването на канализация с нея всъщност е много лесно и ще помогне отново да се възстанови потокът на водата по тръбите.

Най-добър съвет: препоръчваме да почиствате каналите си от косми всеки месец, за да осигурите оптимален воден поток.

Ако се мъчите да изчистите запушените канали, възможно е да имате по-сериозен проблем от обикновено запушване. Понякога запушванията в канализацията се натрупват толкова много с течение на времето, че причиняват натиск върху дренажните тръби, причинявайки появата на пукнатини, а понякога и пълното им счупване. Ако случаят е такъв, много вероятно е да изпитате редица симптоми на спукана тръба. Ако все пак имате спукана тръба, важно е да се обадите на ВИК фирма възможно най-скоро.

Отпушване на канали у домаНай-доброто решение е вряща вода. Това може да звучи много просто, но работи страхотно. 1-2 литра вряла вода, в зависимост от запушването, може да ви избави от запушването. В зависимост от запушването на канала, броят литри вряща вода, ще се увеличава в зависимост от степента на натрупване на остатъчни мазнини. Ако не получите резултати с 1-2 литра, е необходимо да излеете повече, докато водата не  започне да тече свободно отново.
Солена вода за отпушване на каналРазбъркайте разтвор от 1/2 чаша сол в 4 литра вода. Изсипете солената вода в загрята тенджера. Разтворът не трябва да завира. Изсипете загрятата солена вода в запушения канал.
Сода за хляб и оцетИзсипете 1/2 чаша сода за хляб в канала, след това 1 чаша бял оцет. Покрийте канала и оставете сместа да престои между 30 минути до 1 час. След третирането със сода и оцет, изсипете 2 литра вряла вода. Прилагането на разтвора не само води до отпушване на канала, но помага и за миризмата.
Отпушване на канал със закачалка за дрехиВземете метална закачалка за дрехи, от която вече нямате нужда. Разгънете я, докато не добие форма на продълговата тел, която може да влезе в канала. 
Периодично поддържане на тръбитеЗа периодично поддържане на вътрешността на тръбите на канализацията е достатъчно да изсипвате вряла вода, превантивно. Това е профилактика за почистване на каналите.

Често задавани въпроси

Кое е най-доброто домашно средство за почистване на канали?

Определено е сода за хляб и оцет. Тази комбинация може да е едно от най-добрите домашни почистващи препарати за отпушване на канал.

Какви методи използва професионалната фирма за отпушване на канали?

Може ли извиването на дренажен шнек да повреди тръбите?