Отпушване на канала с подръчни средства? Рано или късно, дори и най-добрата и прецизна домакиня, може да се сблъска с проблем, свързан със запушване на канал, например на мивката, поради факта, че е напълно възможно в канала да проникне и изтече мазнина или да попаднат малки частици от хранителните продукти.

Не бързайте да купувате химикали, да викате техник, защото има начини и сами да се справите с това предизвикателство.

Отпушване на канала с подръчни средства

Най-обикновените средства за отпушване на канал, ги има във всяка кухня – сода и оцет.

Направете следното нещо: Изгребете излишната вода, оставете съвсем малко на мястото на изливането. Изсипете ½ пакетче сода и я натиснете, колкото се може по-навътре. След това излейте 1 чаша оцет. Изчакайте да минат 15-20 минути (това е времето, за което следва да завърши химичното взаимодействие между двете вещества). Изсипете пълна кана гореща вода в канала.

Първа помощ при запушвания

3 лесни, абсолютно безвредни за всички видове тръби начина:

Ако този начин не е помогнал, следваме втория:

Механичното почистване на водопроводните тръби позволява да се придвижат отлаганията, дава възможност на водния поток да се движи безпроблемно.

Буталото може да е добър помощник в тази ситуация. Притиска се плътно към отвора на мивката и се произвежда натиск. В резултат на това действие се образува хидравличен стълб, под въздействието на който запушалката се разпада на малки части, които се отнасят с течащата вода. Такова почистване е лесно и възможно, стига запушването да не е много плътно.