Как да премахнете запушване в мивката

 Преглед на 4-те най-добри начина за отстраняване на този проблем – запушване в мивката.

Всички хора периодично се сблъскват с такова неприятно ежедневно явление като запушване на канала на мивката. Това е възможно да се случи, поради банална небрежност при използване на водопроводната инсталация.

Запушванията могат да възникнат в кухненската мивка, ако няма поставена решетка за боклук, или пък в мивката на банята, където в отвора попадат косми, парченца от сапуни други мънички предмети. След време те запушват канала на мивката и водата не може да изтича свободно през него.

Поставянето на допълнителна решетка върху канала на мивката ще даде една допълнителна защита от възникване на запушване. Решетката лесно се маха и почиства, по този начин ще можете да се грижите за чистотата на канала на мивката по-лесно.

В магазините можете да намерите решетки, те са кръгли с големи и по-малки дупчици. Поставят се допълнително върху отвора на канала в мивката в кухнята или банята.

Когато все пак се получи запушване

Какво се случва на практика? Образуват се плътни отлагания, които пречат на потока вода да се стича свободно през канала на мивката по тръбите.

И тъй като този проблем носи много неудобства, той трябва да бъде решен бързо. Можете да се обадите за помощ на водопроводчик, но не винаги можете да го намерите веднага, затова е добре да знаете, как сами можете да отпушите мивката си. И така, ако въпреки профилактиката, която извършвате, се случи мивката в кухнята или тази на банята да се запуши, тогава можете да опитате сами да ги отпушите, като използвате познатите методи на отпушване, например, с ръчна помпа или със специално предназначен за целта препарат , който можете да закупите от магазина.

Важно е да изберем най-добрите методи за отпушване на мивките. Има няколко начина за отпушване на мивката и за да разрешите проблема с запушването, можете да опитате всичко на свой ред, докато един от тях даде този резултат, от който се нуждаете.