Най-добрите методи за отпушване на мивки

Метод No. 2 – Използване на химикали за отпушване на мивки и канали

За разлика от предишния вариант, при този няма да Ви се налага да използвате физическа сила. Вместо Вас всичко ще бъде направено от специалните химически съединения, които са предназначени да премахнат запушванията в мивките и канализационните тръби. Тези продукти съдържат различни основи и киселини, които разтварят неорганични и органични съединения. Химическите препарати ще отпушат мивките, ще прочистят каналите, цялата мръсотия от наслояванията ще бъде разтворена и елиминирана. Можете да използвате химикалите освен като средство за отпушване на мивки и канали, също и като профилактично средство за прочиститване.

Най-добрите методи за отпушване на мивки. Понастоящем магазините предлагат различни средства за премахване на запушвания, просто трябва Вие да изберете правилния. За отпушване на метални и металопластикови тръби трябва да изберете  химически препарат от типа на „Mister Muscle“ или „Domestos“. Те са подходящи за всякакви тръби. Има и по-силни химически препарати. Закупеният продукт трябва да се излее в дренажната тръба (като задължително носите защитни гумени ръкавици) и да изчакате поне пет часа, като най-добре е да го излеете в канала за през нощта и сутринта да изсипете голямо количество със силна струя вряла вода в канала.

Този тип почистване може да не сработи още след първия опит. Следователно действията с химичен агент трябва да се повторят, което, разбира се, може да е някакъв недостатък на този метод за справяне със запушванията. Във всеки случай не бива да се отказвате от него. Методът за отпушване на мивки и канали с помощта на химикал е съвсем прост и евтин.

За премахване на появилите се запушвания, както и за профилактика, предотвратяване на появата им, успешно се използват специални химически агенти, които разтварят мръсните отлагания в тръбите.

Содата за хляб и оцетът са отлични народни средства за отпушвания на мивките. Газовете и мехурчетата, които се отделят при химическата реакция, ще помогнат за отстраняване на замърсяването, на отлаганията върху стените на тръбите. Ако в къщата си нямате специални химикали в нужния момент, можете да използвате сода за хляб и оцет.