Септичната яма е специално съоръжение за пречистване, което представлява контейнер, в който отпадъчните води се утаяват и разлагат. Всъщност това е елемент от локална пречиствателна станция.

Септичните ями са изработени от пластмаса, тухла, желязо или друг метал. Пречиствателните съоръжения, изработени от метал и висококачествена пластмаса, се считат за най-популярните и надеждни.

Принципът на работа на септичните ями също е различен. Можете да намерите системи с филтриране на почвата, биологично третиране или съхранение.

Какви са най-важните предимства на инсталирането на септични ями:

Най-важното е да се знае, че навременното почистване на септичната яма е ключът към дълговечност и стабилната работа.

Съвременните септични ями са така устроени, че не изискват често почистване, но от време на време все пак е необходимо да се прави това, тъй като всяко устройство има свои собствени условия на работа. Затова, изпомпването на септични ями е абсолютно необходимо. В противен случай цялата канализационна система може да се повреди.

Препоръчва се такава работа да се извършва поне веднъж годишно.

Начини за почистване на септични ями

Почистване и изпомпване на септична яма може да се извърши по различни начини.

Най-популярни са химическите, биологичните и механичните начини.

Необходимо е да изберете вида на почистване в зависимост от вида на септична яма. Например, пластмасова конструкция не може да бъде почистена химически.

Автономна канализационна система – септичната яма е добър помощник за Вашата изходна система. И въпреки това, с нея трябва да се работи внимателно и добре да се грижим за нея.

За да не сбъркате при избора на метод за почистване на септична яма, както и да направите всичко по най-добрия начин и правилно, най-добре е да се обърнете към професионалисти.

Още за нашите услуги тук.

Септични ями – предимства Лекота на поддръжка и експлоатация;Надеждност;Издръжливост и гъвкавост.
Почистване на септични ями Навременното почистване на септичната яма осигурява нейното правилно функциониране. Препоръчително е тази дейност да се извършва веднъж годишно. Може да почистите септичната си яма сами или да се възползвате от услугите на специализирана фирма за почистване на септични ями. 
Видове почистване на септични ями Съществуват различни видове почистване на септични ями. Най-популярни са химическите, биологичните и механичните начини. Вида почестване се определя спрямо вида на септичната яма. 
Почистване на септични ями от vodonoska.comРазполагаме с надеждна техника за почистване на септични ями. Отлично обученият ни персонал е предпоставка за високо качество на услугата. Свържете се с нас на телефон 0878 777 807 или ни пишете на office@vodonoska.com.