И така, дошло е времето за почистване на септичничната яма, и въпросът е: как точно ще се случи това?

Можете да извършите работата сами, но е много по-добре да се свържете със специализирана фрма, извършваща всички видове почистване на септичната яма от утайка.

Възможно е изпомпване на утайки от дъното на септичната яма с фекална помпа, ако имате такава, след което изпомпаната мръсотия да да се изхвърли.

Свързвайки се с професионалисти, Вие получавате много предимства:

Септичните ями се използват за пречистване на битови отпадъчни води. В тях се случва механично утаяване и биологично разлагане на постъпилата органична материя. При преработката на отпадъците се образуват утайки. Част от отпадъците не могат да бъдат рециклирани, а на дъното на инсталацията постепенно се натрупва слой утайка.

Какво да направите, ако септична яма е затрупана?

За да удължите живота на Вашата автономна канализационна система, е важно да почиствате септичната яма от отпадъци своевременно. Всеки модел има свой алгоритъм на действия и определена времева рамка за почистване на системата.

Ако септична яма е замърсена и не е почистена, тогава утайката и остатъците от твърди отпадъци ще попречат на пълноценната работа на системата, компресирайки се в материал, подобен на глина. И ще е по-трудно и по-скъпо да го премахнете.

Колкото по-дебел е слоят от плътната утайка, толкова по-малък е полезният обем на камерите за утаяване. Тъй като утайката се натрупва, септичната яма губи своята производителност и качество на пречистване на отпадъчни води. Когато нивото на утайката достигне преливната тръба, водата ще спре да излиза и ще възникне сериозна авария.

И тъй като тази статия е за това как да почистите септична яма от затлачване, нека да разгледаме кои са често срещаните методи.

Още за нашата услуга можете да прочетете тук.

Предимства на почистване на септична яма с помощта на специализирана фирма Работа със специализирано оборудване;Бързо, надеждно и ефективно почистване;Разумна и оправдана цена. 
Почистване на септичната яма от утайка За да удължите живота на вашата септична яма е необходимо своевременно почистване. Удебеляването на слоя утайка с времето, намалява полезния обем на камерата на септичната яма. Това води до загуба на производителност и качество на пречистване на отпадъчни води. 
Почистване на септична яма от vodonoska.comРазполагаме с надеждна техника за почистване на септични ями. Отлично обученият ни персонал е предпоставка за високо качество на услугата. Бързо и надеждно решение! 
За почистване на септични ями – vodonoska.comСвържете се с нас на телефон 0878 777 807. Пишете ни на office@vodonoska.com. Бързина на реакция след обаждането Ви до няколко часа.